Halloweengresskarboller

Halloweengresskarboller

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Få fart på halloweenstemningen og imponer gjestene med disse bollene som er formet som små, søte gresskar.

Fremgangsmåte

Bland sammen melk, vann og olje, og varm opp blandingen til den er fingervarm (ca. 37 °C). Rør fersk gjær ut i væsken – dersom du bruker tørrgjær blandes den med hvetemelet. Pisk egget lett og bland det godt med resten av væsken. Bland væsken med det tørre og elt det sammen i ca. 10 minutter til deigen er smidig. Hvis deigen er klissete kan du tilsette litt mer mel. La deigen heve under et klede eller folie i ca. 30 minutter.
Del deigen i 12 like store emner og trill dem til boller. Ha godt med mel på bollene når de er trillet ut.
Lag til 48 biter med hyssing på ca. 20 cm lang. Vend hyssingbitene i mel slik at ikke hyssingen blir sittende fast i deigen. Legg fire biter hyssing i et kryss på bordet og legg en bolle på midten. Knyt hyssingene rundt bollen uten å stramme. Sett bollene på et bakepapirkledd bakebrett etter hvert som de er klar.
La bollene heve i ca. 30–40 minutter. Pensle med egg og stek bollene i forvarmet ovn på 230 °C i ca. 12–14 minutter. Bollene er ferdig stekt når de er gyllenbrune. Avkjøl bollene på rist før du forsiktig fjerner hyssingen.
Stikk en ca. 2 cm bit av saltstenger ned i midten av bollen, slik at det ser ut som en stilk. Pynt gjerne med basilikumblader.

Tips:

Bollene kan lages om til hvitløksboller. Da kjevler du ut bollene, pensler flaten med hvitløksmør og bretter de sammen igjen.