Grillfilet Brooklyn med cola-glace, grillet potet, vårløk og rømmedressing

Grillfilet Brooklyn med cola-glace, grillet potet, vårløk og rømmedressing

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Spennende grillfilet med cola-glace blir en sikker vinner når du skal kose deg ekstra. Lag en deilig hvitløksdressing til og server med grillet potet!

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til glacen i en liten kasserolle. Kok opp og la det småputre til blandingen har tyknet. Rør litt underveis så det ikke fester seg i bunnen, spesielt mot slutten av koketiden.
Visp samme majones og rømme til dressingen. Tilsett sennep og hvitløk og smak dressingen til med sitronsaft, salt og pepper. Bland til slutt inn hakket gressløk.
Kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Bruk en liten kjele eller lignende og press forsiktig potetene flate. Pensle potetene med litt olje og grill dem gylne og litt sprø i kantene. Rens og gni vårløken inn med olje og grill den knapt mør over høy varme.
Pensle grillfiletene med litt olje og grill skivene over høy varme i ca. 3 minutter på hver side, eller til skivene har fått fin farge og kjøttet er gjennomstekt. Pensle til slutt over litt glace og server grillfileten med resten av glacen, grillet potet, vårløk og rømmedressing.