Entrecôte med kryddersmør og grillet potetsalat med bacon og vårløk

Entrecôte med kryddersmør og grillet potetsalat med bacon og vårløk

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Entrecôte er en sikker vinner om du ønsker en saftig og god biff fra grillen!

Fremgangsmåte

Rør sammen smør, finhakket hvitløk, sitron, persille og timian. Krydre med salt og pepper. Bruk kryddersmøret med det samme, eller legg smøret over på et dobbelt lag plastfolie og rull det sammen til en tykk pølse. Klem endene på rullen godt sammen og oppbevar smøret i kjøleskapet. Pakk ut smøret og skjær det i skiver før servering.
Kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Bruk en liten kjele eller lignende - og press forsiktig potetene flate. Pensle potetene med litt olje og grill dem gylne (og litt sprø i kantene).
Rør sammen majones, kefir, sennep og revet hvitløk. Smak dressingen til med sitron, salt og pepper. Sprøstek baconet. Finsnitt vårløken og grovhakk gressløken. Ha de knuste grillede potetene over på et passende fat og topp med dressing, bacon, vårløk og gressløk (eller bland alt lett sammen i en bolle) Dryss over en klype flaksalt og litt kvernet pepper. Riv eventuelt over litt parmesan helt til slutt.
La biffene ligge i romtemperatur en halvtimes tid før grilling. Her har vi brukt ferdigmarinert BBQ entrecôte. Du kan også lage din egen BBQ saus eller kjøpe ferdig saus som du bruker til marinering.
«Klapp» biffene med litt kjøkkenpapir for å få vekk eventuell fuktighet og pensle kjøttet med litt olje. Grill over høy varme i 2-3 minutter på hver side. Flytt kjøttet over på en kjøligere del av grillen og la det ligge der i noen minutter til, litt avhengig av hva slags stekegrad du ønsker.
La biffene hvile i minst 5 minutter før servering.
Skjær entrecoten i jevne skiver og server den med kryddersmør og grillet potetsalat.

Tips:

Som ekstra tilbehør passer det fint med en grønn og frisk salat.