Ingredienser
Lite gir mer sommerfølelse enn sommerkoteletter. Prøv denne med en søt honning og honning-glace!
Fremgangsmåte
-
Vask potetene nøye og kok dem møre i saltet vann. Hell av kokevannet, damp potetene tørre og la de bli avkjølt. Del potetene i passende biter.
-
Visp sammen rømme, majones, sylteagurk, lake, finsnittet vårløk og hakket gressløk. Smak dressingen til med salt, pepper og noe dråper Worcestersaus. Vend dressingen sammen med potetene. Salaten kan serveres med det samme, eller den kan helt fint stå en stund i kjøleskapet før servering.
-
Smelt smøret til glacen i en liten kasserolle, tilsett honningen og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Visp inn sennep og sitronsaft. Glacen skal ha sirupskonsistens.
-
Grill kotelettene på begge sider over høy varme til kotelettene har fått fin farge og kjøttet er gjennomstekt. Kotelettene kan også stekes i en grillpanne eller stekepanne.
-
Del sommerkålen i jevne kløfter. Pensle kålen med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill kålen over høy varme, 3-4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kløftene.
-
Pensle kotelettene med litt glace og server dem med grillet kål, kremet potetsalat og resten av glacen.