Ingredienser
Disse saftige, glutenfrie kanelbollene er enkle å lage, og smaker aller best når de fortsatt er lune.
Fremgangsmåte
-
Varm opp melken til ca. 37 °C. Løs opp fiberhusk i melken. Tilsett Fin Kakemiks, gjœr, kardemomme, bakepulver, sukker, egg og olje. Elt deigen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin, eller i 10–15 minutter for hånd. Dekk til deigen og la den heve i 20 minutter.
-
Kjevle deigen ut til et rektangel og pensle med smør eller vann. Strø på kanel og sukker, og rull deigen tett sammen til en rull. Del rullen i 12 skiver og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
-
La bollene heve tildekket i 60 minutter. Pensle bollene med egg, og stek dem midt i ovnen på 225 °C i 10–12 minutter. Avkjøl bollene på rist.