Ertestuing av tørkede grønne erter

Ertestuing av tørkede grønne erter

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Tradisjonell ertestuing er klassisk tilbehør til lutefisk.

Fremgangsmåte

La ertene ligge i rikelig med vann over natten.
Hell av vannet og ha ertene over i en kasserolle. Fyll på med friskt vann til det dekker et par cm over ertene. Kok opp og fjern eventuelt skum som legger seg på toppen. Dekk kasserollen med et løstsittende «lokk» av aluminiumsfolie eller la et lokk ligge litt halvveis på. Kok ertene møre.
Når ertene er møre har mye av vannet fordampet, men det skal fortsatt være litt vann igjen. Tilsett smøret og kjør alt sammen til en jevn, men samtidig litt grov puré med en stavmikser.
Smak til med salt og kvernet pepper. Hvis du ønsker en ekstra sødmefull ertesmak kan du tilsette en klype sukker.
Tips! Oppskrift på lutefisk.