Muffins med ostekrem

Muffins med ostekrem

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Saftige og enkle muffins med fløyelsmyk ostekrem og melisdryss. Glasuren kan farges rød eller grønn med konditorfarge hvis ønskelig. Små snøkrystaller kan byttes ut med annen kakepynt som fargerik strøssel, sølv- eller gullkuler.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem (stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene). Visp inn eggene, ett og  ett. Visp godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje, og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer (sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem) og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til overflaten er fast og gyllen. La kakene stå i muffinsbrettet i noen minutter for å avkjøle seg, før du forsiktig løfter dem ut.
Ostekrem:
Rør smøret glatt og luftig. Rør inn osten og visp ved lav hastighet til alt er godt blandet og blandingen er klumpfri. Stopp og skrap ned langs sidene noen ganger underveis.
Tilsett melisen litt etter litt, og rør til ostekremen er tykk og helt glatt. Ha til slutt i limesaft. Ha ostekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen pent på kakene.
Hvis muffinsen ikke skal serveres med det samme bør de oppbevares i kjøleskapet etter at du har hatt på ostekremen.

Tips:

Hvis du har det travelt, kan du bruke bakemiks fra TORO i stedet for å bake muffins fra bunnen av.