Eplekake

Eplekake

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en enkel og smakfull eplekake.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C.
Visp romtemperert smør og sukker til hvit krem. Tilsett ett og ett egg i smørkremen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland det inn i røren.
Dekk bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter med bakepapir.
Fordel kakerøren i formen.
Del eplene i tynne skiver, og stikk dem ned i kaken i det mønsteret du ønsker. Dryss over kanel og sukker. Stek eplekaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig.
Server kaken mens den enda er lun med vaniljeis eller krem.

Tips:

Å røre smør og sukker hvitt betyr ikke bare at fargen blir hvit. Det som er viktig er at sukkeret knuses under røringen, slik at det blir en kremaktig konsistens.