Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Potetmos med pinnekjøtt og stekte epler Dette er en enkel og spennende måte å bruke opp rester av pinnekjøtt på!

Fremgangsmåte

Potetmos: Skrell potetene og gi dem et skikkelig oppkok. Senk temperaturen og la potetene trekke til de er helt møre. Melne poteter må ikke fosskoke, da går de i oppløsning.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok opp melk/fløte i en liten kasserolle og tilsett smøret.
Mos potetene med en potetmoser og visp inn den varme væsken. Smak til med salt og pepper, og bland inn osten.
Del pinnekjøttet i mindre biter og sprøstek kjøttet i en stekepanne med litt olje.
Skjær eplene i smale båter. Varm en stekepanne, og stek eplebåtene i en blanding av honning og en god klatt smør til de er gylne og karamelliserte.
Server potetmosen toppet med stekt pinnekjøtt, varme epler og syltet rødløk. Dryss over hakket gressløk før servering.