Appelsinglasert svinefilet

Appelsinglasert svinefilet

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Svin og appelsin er en herlig kombinasjon, her er det søtt og salt på en gang! Retten er både kjapp og enkel å lage, og kan med stort hell også spices opp med chili.

Fremgangsmåte

Vask appelsinen godt. Skallet finrives.
Rens svinekjøttet for hinner og skjær i skiver.
Wok et par minutter i litt olje til de får lys og fin farge. Sett til side med stekesaften i en bolle.
Finstrimle ingefærrot og løk og la det frese i olje noen minutter til løken er mør og gylden.
Rør inn saften av appelsinen sammen med peanøttsmør og honning.
Smak til med soyasaus og chilipulver eller chili.
Kok opp sausen mens du rører og tilsett kjøttet med saftene og halvparten av appelsinskallet.
Bland godt og la alt bli ordentlig varmt før du serverer med ris.
Resten av skallet brukes til å strø over maten, enten på tallerken eller over både wok og risbolle, gjerne også med litt vårløk for frisk farge og smak.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.