Ingredienser
Svin og appelsin er en herlig kombinasjon, her er det søtt og salt på en gang! Retten er både kjapp og enkel å lage, og kan med stort hell også spices opp med chili.
Fremgangsmåte
-
Vask appelsinen godt. Skallet finrives.
-
Rens svinekjøttet for hinner og skjær i skiver.
-
Wok et par minutter i litt olje til de får lys og fin farge. Sett til side med stekesaften i en bolle.
-
Finstrimle ingefærrot og løk og la det frese i olje noen minutter til løken er mør og gylden.
-
Rør inn saften av appelsinen sammen med peanøttsmør og honning.
-
Smak til med soyasaus og chilipulver eller chili.
-
Kok opp sausen mens du rører og tilsett kjøttet med saftene og halvparten av appelsinskallet.
-
Bland godt og la alt bli ordentlig varmt før du serverer med ris.
-
Resten av skallet brukes til å strø over maten, enten på tallerken eller over både wok og risbolle, gjerne også med litt vårløk for frisk farge og smak.
-
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.