Svinefilet med baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør

Svinefilet med baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør løfter svinefileten til nye smakshøyder i denne deilige retten! Perfekt til påskefeiringen.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Krydre filetene med salt og pepper ca. 10 minutter før steking. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet på alle sider til det får fin farge og en gyllen stekeskorpe.
Ha balsamicoeddik i en kjele. Kok opp og la det småkoke til eddiken er redusert til ca. ⅔ mengde.
Kutt sjalottløk, hvitløk, sellerirot, brokkoli og sjampinjong i passelige biter. Del baconet i tynne strimler. Fres baconet i en varm stekepanne med olje til det er gyllent. Tilsett smør og grønnsaker i følgende rekkefølge: smør, løk, hvitløk, sjampinjong, sellerirot og brokkoli. La det steke videre på middels varme til grønnsakene har ønsket konsistens.
Stek indrefiletene i stekeovnen. Stek dem i ca. tre intervaller på 5 minutter – her er det viktig og kjenne seg frem ettersom steketiden vil variere fra ovn til ovn. Bruk gjerne steketermometer, kjernetemperatur på svin er 66–68 °C for rosa kjerne. La filetene hvile godt før du skjærer den i skiver til servering.
Vend finkuttet gressløk og vårløk inn i grønnsakene, og smak til med salt og pepper.
Gi balsamicoeddiken et oppkok. Trekk kjelen bort fra varmen og rør smøret inn litt etter litt.
Server indrefilet i skiver på en seng av baconsurrede grønnsaker og topp med balsamicosmør.

Tips:

La kjøttet hvile i 10 minutter etter at det er stekt, før du skjærer det opp. Da setter kjøttsaften seg, og du får et saftigere resultat.