Ingredienser
Baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør løfter svinefileten til nye smakshøyder i denne deilige retten!
Perfekt til påskefeiringen.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
Krydre filetene med salt og pepper ca. 10 minutter før steking. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet på alle sider til det får fin farge og en gyllen stekeskorpe.
-
Ha balsamicoeddik i en kjele. Kok opp og la det småkoke til eddiken er redusert til ca. ⅔ mengde.
-
Kutt sjalottløk, hvitløk, sellerirot, brokkoli og sjampinjong i passelige biter. Del baconet i tynne strimler. Fres baconet i en varm stekepanne med olje til det er gyllent. Tilsett smør og grønnsaker i følgende rekkefølge: smør, løk, hvitløk, sjampinjong, sellerirot og brokkoli. La det steke videre på middels varme til grønnsakene har ønsket konsistens.
-
Stek indrefiletene i stekeovnen. Stek dem i ca. tre intervaller på 5 minutter – her er det viktig og kjenne seg frem ettersom steketiden vil variere fra ovn til ovn. Bruk gjerne steketermometer, kjernetemperatur på svin er 66–68 °C for rosa kjerne. La filetene hvile godt før du skjærer den i skiver til servering.
-
Vend finkuttet gressløk og vårløk inn i grønnsakene, og smak til med salt og pepper.
-
Gi balsamicoeddiken et oppkok. Trekk kjelen bort fra varmen og rør smøret inn litt etter litt.
-
Server indrefilet i skiver på en seng av baconsurrede grønnsaker og topp med balsamicosmør.