
Ananas – god både med og uten følge
Det er ingen grunn til å begrense bruken av ananas i fruktsalat, desserter og matretter.
Bare tanken på ananas kan få det til å krible i munnen på flere av oss. Den syrlige, og samtidig søte smaken gjør at ananasen kan gi et piff til mange retter, og er blant annet mye brukt i det asiatiske, indiske og meksikanske kjøkken hvor anansen fremhever kryddersmaken i sterk mat.
I tillegg er ananasen rik på C-vitamin og har et høyt kostfiberinnhold.
Sjekk at frukten er moden
Mange synes det er vanskelig å kjøpe ananas i butikken fordi de ikke vet om frukten er moden eller ikke. For å sikre deg at du får med deg en moden ananas hjem bør du se etter de som har en fin gul-brun farge på skallet og som ikke er alt for myke når du tar på dem.
Grei skrelling
Skrelling av ananas kan virke vanskelig, men du får raskt teken på det. Start med å skjære vekk stilken slik at du får en rett flate. Sett denne flaten ned og skjær av skallet på frukten. Del deretter ananasen i fire båter og skjær vekk kjernen fra hver av båtene. Deretter kan du dele frukten opp i passende biter.
Oppskrifter
Kylling-quesadillas med ananassalsa
20-40 min|EnkelBurger med pulled pork og ananassalsa
20-40 min|EnkelKoteletter med grønnsaker og ananas
40-60 min|MiddelsFargerike grillspyd på ananascarpaccio
20-40 min|EnkelSmoothie med gul paprika og ananas
20 min|EnkelGrillet ananas med lime- og chilisukker
20 min|EnkelDaimkake med ananas og vaniljeis
20 min|EnkelAnanas- og agurksalat
20-40 min|MiddelsWaldorfsalat med epler og ananas
20 min|EnkelVannmelon og ananas på grillen
20 min|EnkelStekt ris med ananas
20-40 min|EnkelLimemarinert ananas
60+ min|EnkelAnanassalsa
20-40 min|EnkelCrème Cassonade med karamellisert ananas
20-40 min|MiddelsFrøya Hawaiisk Poke
20 min|EnkelAnapina
20 min|Enkel