Inviter til vaffelfest

I år faller vaffeldagen på en lørdag, en ekstra grunn til å starte helgen med en skikkelig vaffelfest!

Den 25. mars feirer vi vaffeldagen, og hvis du ikke føler deg som den største bakemesteren i gata gjør det ingenting. Nystekte vafler er utrolig godt samtidig som det er utrolig enkelt å lage. Antageligvis har du de fleste ingrediensene du trenger i kjøleskapet allerede.

Både små og store liker smaken av vafler. Stek opp, legg på fat og la de hjemme selv bestemme om de vil ha sukker, rømme, syltetøy, eller smør og brunost på. Fyll en mugge med saft, en med iskald melk og trakt en kanne med kaffe så har du en skikkelig vaffelfest på null komma niks.

Ønsker du å imponere litt ekstra kan du prøve deg på en vaffelkake. Den lager du ved å legge vaflene lagvis over hverandre med krem og friske bær mellom. Her kan du variere med vanlig krem og ekte eggekrem. Pynt med bær og melis på toppen. 

I tillegg til den klassiske vaffeloppskriften har vi også funnet frem andre morsomme vaffeloppskrifter, hvis du ønsker å variere. 

PS! Har du igjen hjemmelaget vaffelrøre, så holder den seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses og tines senere.

Relatert innhold

Vafler

Nystekte vafler er utrolig godt, samtidig som det er utrolig enkelt å lage.

Vaffelsandwich

Server vafler på en gøyal måte! Sprø vaffel og myk is er nydelig sammen.

Is i vaffel

Lag iskjeks i vaffeljern og imponer gjestene dine i sommer.

Middagsvafler

Har du prøvd å fylle vaflene med noe salt? Med revet ost, strimlet kjøttpålegg og andre godsaker blir vaflene forvandlet til lekre, varme smørbrød!

Grove vafler med ost og skinke

Vaffel på matpakka? Ja, klart det! Disse grove vaflene er god med pålegg og grønnsaker på. Vaffelrøra er enkel og rask og holder flere dager i kjøleskapet. Lager du denne vaffelrøra med 3 egg så gir det deg ca. 8 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Dobler du alle ingrediensene gir det deg ca. 16 vafler.

Middagsvaffel med wienerpølse

Ingenting er bedre enn duften av nystekte vafler, og de passer faktisk vel så godt til middag som til kaffen. Disse grove vaflene med potet og gulrot smaker nydelig og metter godt. Sammen med wienerpølser blir dette fort en ny hverdagsfavoritt hos hele familien.