Havrevafler med laks/ørret og rømmedressing

Smakfulle mettende middagsvafler med havremel, toppet med røkt ørret og en frisk rømmedressing, passer like godt som forrett, eller som en liten lunsj eller kveldsmat.

40-60 min
Enkel
Havrevafler med laks/ørret og rømmedressing

Slik gjør du

    1. 1
      Bland havremel, hvetemel, bakepulver, kesam, egg, smeltet smør, akasiehonning, melk og salt til en jevn røre. La røren svelle i minst en halv time før steking.
    2. 2
      Lag rømmedressingen mens vaffelrøren sveller. Finhakk rødløk og gressløk, og bland det med rømmen. Sett rømmen kaldt frem til servering.
    3. 3
      Stek vaflene i et smurt vaffeljern til de er gylne.
    4. 4
      Legg røkt ørret eller laks på vaffelhjertene og topp med rømmedressingen. Pynt gjerne med finhakket gressløk.