Vannmelon = sommer

Det er lite som slår en frisk og sprø vannmelon på en varm sommerdag.

Vannmelonen er det perfekte tilbehøret til en deilig sommerdag, søt og frisk i smaken.
Vannmelonen er, som navnet sier, rik på vann. Den røde fargen på fruktkjøttet skyldes det viktige plantestoffet lykopen.

Vannmelon smaker kjempegodt naturell, og er enkel å spise rett fra skallet. NB! Husk å alltid vaske vannmelonen før du skjærer den opp i passende biter eller skiver!

Slik finner du en søt og god vannmelon i butikk. Her er 3 ting du kan se etter for å få med deg den mest modne og søte melonen hjem (kilde: frukt.no);

  1. Se etter en gul flekk 
    En godt moden vannmelon vil ha en kremgul eller gulaktig flekk som indikerer at melonen har fått ligge tilstrekkelig lenge til modning (vannmelon dyrkes liggende på åkeren, på samme måte som gresskar). Hvis feltflekken er hvit eller grønn, kan det tyde på at vannmelonen ikke er moden. 
  2. Kjenn hvor tung den er 
    En moden vannmelon skal føles tung for sin størrelse. Meloner består hovedsakelig av vann, så en tung vannmelon vil ofte være mer saftig og moden.  
  3. Sjekk stilken 
    En brun, inntørket stilk viser at melonen er moden. En grønn stilk som stikker litt ut kan bety at vannmelonen er høstet for tidlig.

Vannmelonen gjør seg også godt i juice, smoothies og salater, fordi den er frisk, mild og lett å kombinere med andre smaker. Prøv den også på grillen, i tillegg er den en god kompanjong til både tunfisk og and. Skal du ha en sommerfest kan fryste vannmelonkuler fungere som isbiter i en bowl.

Vannmelon oppbevares best ved 5 og 10 grader. 

Vannmelonen er en sunn sommerfavoritt som du kan nyte med god samvittighet!

Relatert innhold

Fruktsalat i vannmelon

Gjør en morsom vri på fruktsalaten og server den i en vannmelon-skål – sommerlig og skikkelig kult!

Vannmelonsalat

Sødmefull vannmelon passer perfekt i sommerens salater!

Klassisk toast med kalkunpålegg

Toast med smeltet ost er en klassiker, og det er fordi det er veldig smakfullt og enkelt! Dette er godt alternativ i matpakken med friske sukkererter, gulrøtter, vannmelon eller jordbær – eller om du vil spise den varm til lunsj, enkel middag eller til kvelds.

Bøkerøkt svinefilet med grillet vannmelon og «knust» potetsalat

Prøv å servere melon fra grillen som det perfekte tilbehøret saftig bøkerøkt svinefilet!

Melonsalat med skinke

Salt skinke og saftig melon er en nydelig og klassisk kombinasjon. Her får de besøk av jordbær, balsamico og basilikum for en ordentlig fest av en salat.

Kyllingsalat med vannmelon

Hva er vel bedre enn en frisk salat i sommervarmen – her med leskende vannmelon.

Spisskålsalat med vannmelon og pistasjenøtter

Ny og fin spisskål er like god rå i salater som kokt. Forsøk denne gode salaten med sukkererter, vannmelon og pistasjenøtter.

Sommerskinke med sommersalat

Skjær skinken i tynne skiver og lag en fristende og frisk salat av vannmelon, jordbær og tomat. Dryss over litt fetaost om du vil, og server potetsalat ved siden av. Enklere blir det ikke!

Isbiter med smak

Skal ingenting, må ingenting, vil ingenting – bare sitte i solen med solbriller og en iskald Coca-Cola.

Vannmelonsmoothie

En herlig forfriskning!