Fårikålens dag

Torsdag 25. september feirer vi det vi gjerne kaller for Norges nasjonalrett; nemlig fårikålen! Inviter familie og venner til Fårikålens festdag.

Den siste torsdagen i september feires Fårikålens dag. Og hva passer vel bedre enn å samle dine nærmeste rundt en rykende varm gryte med fårikål på en kjølig høstkveld? 

Fårikål er en slags mellomting mellom husmannskost og festmat.

Oppskrift finner du her!

Tips! Lag litt ekstra, så har du lettvint mat dagen derpå! Mange synes faktisk at fårikål er aller best dagen etter.

Relatert innhold

Fårikål

Fårikål er virkelig et av høstens høydepunkter på middagsbordet. Det er enkelt å lage, men krever at du har god tid – fårikålen må koke minst i 2 timer. Server med lune, kokte poteter til.

Stor porsjon fårikål

Fårikål er høstens festmåltid og av mange anses den som Norges nasjonalrett! Inviter familie, nære venner eller naboer på fårikål-aften. Fårikålen kan gjerne lages dagen i forveien, da har smakene satt seg og blir ekstra god.