6 oppskrifter med gresskar

Det er oktober og den måneden i året vi feirer Halloween. Gresskar brukes som selve symbolet for feiringen. Det ikke alle vet, er at gresskar kan brukes til mye mer!

Gresskar er ikke bare pynt. Folk flest skjærer ut gresskaret for å lage lykt, og mange kaster innmaten. Det ikke alle vet, er at innmaten også kan brukes. Gresskar kan benyttes som hovedingrediens i mange retter. Deriblant gresskarsuppe, som smaker nydelig på kalde høstkvelder. Du kan også lage gresskarkake eller gresskarscones.

Årlig dyrkes det 200.000 gresskar i Norge og nå finner du gresskar i mange Jokerbutikker. Gresskaret har et høyt vitamininnhold og er kjent for sin milde smak, du kan lese mer om gresskar på frukt.no.

Relatert innhold

Halloweengresskarboller

Få fart på halloweenstemningen og imponer gjestene med disse bollene som er formet som små, søte gresskar.

Gresskar-vafler

Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.

Gresskarsuppe med urter

Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.

Gresskarpai

En nydelig pai med gresskar. Server den med litt pisket krem ved siden av, enten til kaffen eller som dessert.

Gresskarkake

Gresskarkake er en saftig og holdbar kake med god kryddersmak - like god til kaffe som til te. Den kan også serveres som 'det lille søte' f.eks. etter en god suppemiddag.

Gresskarscones

Dette er lettlagde og kjempegode scones laget på bakepulver som du f.eks. kan bake til Halloween. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag mange.