Hjemmelaget pasta

Oppskrifter på hjemmelaget pasta
Oppskrifter på hjemmelaget pasta
Gode oppskrifter på hjemmelaget pasta

Er du glad i pasta? Hvorfor ikke lage din egen pastadeig?

For å lage en hjemmelaget pasta trenger du kun 4 ingredienser; mel, egg, litt salt og litt olivenolje.

Og det er ikke så vanskelig som man kanskje tror.

I oppskriften på hjemmelaget pastadeig forklarer vi trinn for trinn hva du må gjøre. Du trenger heller ikke å ha en egen pastamaskin, men en god kjevle er bra å ha. 

Sett farge på pastaen
Det er enkelt å sette farge på pastaen;
1. For å lage grønn pasta kan du erstatte ett egg i pastadeigen med ca. 200 g spinat
som er dampet eller kokt og deretter finhakket. 
2. For å lage rød pasta kan du tilsette pure av ca 100 g kokte rødbeter til deigen

I heftet får du servert følgende oppskrifter basert på den hjemmelagde pastaen;
1. Grønn tagliatelle med pesto og mozzarella
2. Tagliatelle Arrabiata
3. Pasta al limone
4. Spagetti med små tomater
5. Spagetti carbonara
6. Lasagne
7. Ravioli med ricotta og spinat

Bla i heftet her

Pasta er en av verdens mest elskede matvarer, kjent for sin allsidighet og evne til å forvandle enkle ingredienser til herlige måltider. Den har også fått sin egen merkedag -  25. oktober feires Den internasjonale pastadagen.

Relatert innhold

Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta er morsomt å lage, og kan formes i en rekke ulike former for å lage forskjellige retter. Husk at deigen skal hvile før du former den, så lag den gjerne litt i forveien.

Spagetti carbonara

Spagetti carbonara er en smakfull klassiker, og sausen lager du på kort tid. Trikset er å ikke ha for høy varme når du blander sausen inn i pastaen.

Pasta al limone

Sitron er helten i denne pastaretten som har få ingredienser, men masse god smak! Server med ekstra parmesan og gjerne litt godt brød til.

Ravioli med ricotta, spinat og salviesmør

Brunet smør med salvieblader er skikkelig luksus og en super saus til hjemmelaget ravioli. Her har vi fylt raviolien med en blanding av ricotta, spinat og parmesan.