Lasagne
Alle elsker lasagne, og det er en perfekt middag å lage når du har litt ekstra god tid. Server gjerne med en frisk salat og litt godt brød til.
60+ min
Middels
Tips!
Kjøttsausen i denne oppskriften kan også brukes til pasta bolognese!
Slik gjør du
Kjøttsaus
- 1Finhakk løk og hvitløk, og skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger.
- 2Varm litt olje i en stor stekepanne eller gryte. Tilsett bacon, løk og hvitløk og stek til løken er gyllen. Tilsett gulrot, stangselleri, oregano og laurbærblad og stek videre på middels varme i noen minutter. Ta grønnsakene og baconet ut av pannen så lenge.
- 3Varm opp pannen på nytt med litt olje, og stek kjøttdeigen til den får fin farge. Ha grønnsakene tilbake i pannen sammen med vin, knuste tomater, kjøttkraft, en klype salt og sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i minst en halv time, gjerne lenger.
- 4Smak til med salt og pepper.
- 1
Ostesaus
- 1Varm opp melken til ostesausen i en kasserolle.
- 2Smelt smøret i en annen kasserolle, rør inn melet og tilsett den varme melken under kraftig visping for å unngå klumper i sausen. La sausen småkoke under stadig omrøring i ca. 5 minutter.
- 3Smak til med salt og pepper. Trekk kjelen av varmen og rør inn halvparten av osten.
- 4Varm ovnen til 200 grader. Bruk en mellomstor ildfast form og smør den med olje i bunnen og kantene. Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
- 5Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ca. 40 minutter, til osten er gyllen og lasagneplatene er myke.
- 1