Spagetti carbonara
Spagetti carbonara er en smakfull klassiker, og sausen lager du på kort tid.
Trikset er å ikke ha for høy varme når du blander sausen inn i pastaen.
20 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Følg oppskriften på hjemmelaget pasta for å lage pastadeigen.
- 2Ha egg og revet parmesan i en skål, og visp det godt sammen.
- 3Stek baconterningene i en panne og trekk av varmen.
- 4Kok opp rikelig med godt saltet vann i en stor kjele. Tilsett spagettien når vannet fosskoker. La pastaen koke i ca.1,5 minutt for å få den al dente (med litt tyggemotstand), eller til du ser at pastaen flyter til overflaten. Ta vare på 2 dl av pastavannet og sil av resten.
- 5Sett pannen med baconet tilbake på platen på svak varme. Ha pastaen over i pannen og tilsett eggeblandingen og halvparten av pastavannet. Rør godt til du får en glinsende saus som klistrer seg til pastaen. Er sausen litt tykk tilsetter du litt mer pastavann. Pass på så du ikke har for høy varme, da vil eggeblandingen bli til eggerøre.
- 6Serveres umiddelbart med litt ekstra revet parmesan, nykvernet pepper og hakket persille.
- 1