Grove brød = godt for helsa!
Hvor grovt er grovt, og hva er egentlig brødskalaen? Vi hjelper deg på veien med gode råd og tips, slik at vi sammen kan nå målet om å spise enda litt mer av det gode og grove brødet.
Les mer herTreningsblogger Jørgine Massa Vasstrand, for mange kjent som «Funkygine», sverger til grove skiver med næringsrikt pålegg. Hun beskriver seg selv som over gjennomsnittet glad i brødskiver.
- Grovt brød er en fin kilde til både fiber og langsomme karbohydrater. Det gir god energi som varer lenge og ikke minst metthetsfølelse. I tillegg til å være vår viktigste kilde til fiber, inneholder grovbrød både vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Jeg kjøper godt brød som scorer høyt på grovhetsskalaen og peiser på med næringsrikt pålegg, sier Jørgine som har fokus på helse, kosthold og trening i bloggen og sine sosiale medier-kanaler.
Når det kommer til trening mener Jørgine det er viktig å variere og la seg utfordre. Det samme gjelder på brødskivefronten.
- Jeg blir riktignok aldri lei av grove skiver med hjemmelaget pesto, spekeskinke og smøreost, eller brunostskive med syltetøy, men jeg liker å teste ut nye kombinasjoner så det ikke blir kjedelig.
Her er Jørgines beste matpakketips:
1. En matboks med flere «rom» er gull. Da er det lettere å forberede en mer variert matboks med mer frukt og grønt i tillegg til brødskivene. Dessuten ser det fristende ut med litt forskjellig i matpakka.
2. Fem om dagen starter i matboksen! Det behøver ikke være noe fancy. Ta det du har i kjøleskapet, det er likegyldig om det er brokkoli eller mango. Ungene mine spiser mer om frukt og grønt kuttes i små biter. Og om du bruker banan, avokado, epler eller pærer, husk å ha på litt sitron så blir det ikke brunt i løpet av dagen.
3. Velg grovt eller ekstra grovt brød til matpakken. Brød inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger, og bidrar til god metthetsfølelse, stabilt blodsukker og konsentrasjon gjennom dagen. For både store og små.
4. Godt og saftig brød med pålegg man liker, er alt annet enn kjipt! Du må bare legge litt kjærlighet i smøringen. Variasjon og litt kreativitet er nøkkelen. Bare det å skjære brødet litt forskjellig fra gang til gang. På langs, på tvers, to skiver sammen, skjært på skrått eller i fire. Sett sammen skivene til doble blingser eller prøv brødspyd!
Hvor grovt er grovt, og hva er egentlig brødskalaen? Vi hjelper deg på veien med gode råd og tips, slik at vi sammen kan nå målet om å spise enda litt mer av det gode og grove brødet.
Les mer her