Det er ikke alltid like lett å holde styr på om man har fått i seg de anbefalte «fem om dagen». Lager du en deilig smoothie til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat vet du i hvert fall at du får i deg en god dose frukt og grønt.
En god smoothie er både frisk og søt på samme tid, og skal helst serveres iskald. Et tips kan derfor være å bruke fryst frukt og grønnsaker for da slipper du å vanne ut smaken med isbiter.
Om du velger å tilsette juice, yoghurt eller melk som det fuktige elementet i smoothien bestemmer du selv, alt ettersom hvor mektig du vil ha den. Men bruk gjerne meieriprodukter med mindre sukker.Du kan også bruke iskrem, men da blir ikke resultatet like sunt.
Av frukt og grønnsaker kan du bruke det du liker best. Smak deg frem til nye kombinasjoner. Banan gir fylde og sødme til en smoothie, bær gir friskhet og flott farge. Bruk også gjerne urter som mynte og basilikum for spennende smaksopplevelser.
Bruker du en blender kan det være et triks å helle det flytende i først og deretter fylle på med de andre ingrediensene. På den måten blander råvarene seg lett i maskinen.