Friskt, fristende og sunt

Miks sammen en smoothie så får hele familien i seg fem om dagen uten problemer.

Det er ikke alltid like lett å holde styr på om man har fått i seg de anbefalte «fem om dagen». Lager du en deilig smoothie til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat vet du i hvert fall at du får i deg en god dose frukt og grønt. 

En god smoothie er både frisk og søt på samme tid, og skal helst serveres iskald. Et tips kan derfor være å bruke fryst frukt og grønnsaker for da slipper du å vanne ut smaken med isbiter.

Om du velger å tilsette juice, yoghurt eller melk som det fuktige elementet i smoothien bestemmer du selv, alt ettersom hvor mektig du vil ha den. Men bruk gjerne meieriprodukter med mindre sukker.Du kan også bruke iskrem, men da blir ikke resultatet like sunt. 

Av frukt og grønnsaker kan du bruke det du liker best. Smak deg frem til nye kombinasjoner. Banan gir fylde og sødme til en smoothie, bær gir friskhet og flott farge. Bruk også gjerne urter som mynte og basilikum for spennende smaksopplevelser. 

Bruker du en blender kan det være et triks å helle det flytende i først og deretter fylle på med de andre ingrediensene. På den måten blander råvarene seg lett i maskinen. 

Relatert innhold

Frokostsmoothie med jordbær og blåbær

En frisk og god smoothie som virkelig gir en kick-start på dagen.

Jordbær- og myntesmoothie

Sammen med duftende jordbær, setter frisk mynte en flott smak og farge på smoothien. Kjapt laget og så utrolig godt!

En jordbær- og pæredrøm

Jordbær, pære og isbiter blir til en frisk og deilig smoothie i sommervarmen.

Anapina

En frisk og lett smoothie som lages i en fei. Server den når du har lyst på noe godt, eller som dessert.

Smoothie med banan og blåbær

En uimotståelig smoothie som er både frisk og rund i smaken.

Bananorama smoothie

En smoothie som passer utmerket båre før og etter trening. Banan gir deg karbohydrater som gir rask energi til kroppen. Og at det er en smoothie som smaker kjempegodt, gjør heller ingenting.

Frokostsmoothie med mango

Mangler du matlyst om morgenen, eller har du lyst på en sunn forfriskning? Da er smoothies tingen! Det er viktig å få i seg litt energi om morgenen slik at maskineriet settes i gang etter en lang natt.

Smoothie med gul paprika og ananas

Hvem har sagt at smoothie kun skal inneholde frukt og bær? Grønnsaker smaker kjempegodt i smoothie, og gjør det enkelt å få i seg '5 om dagen'. Her en frisk og sprek variant med gul paprika, ananas og hasselnøtter.

Sunn grønn smoothiebowl

Lag en supersunn smoothiebowl med blant annet avokado, spinat og ingefær. Her har du et mettende lite måltid som passer like godt til frokost som til lunsj.

Drøm søtt smoothiebowl

Gi dagen eller treningsøktenen lykkelig slutt med en herlig næringsrik smoothiebowl. Denne både inneholder, og er toppet med jordbær og bringebær.