Ferieperler rett utenfor døra: På sykkeltur i Valdres

En av landets flotteste sykkelruter, Mjølkevegen, går rett forbi Joker Vaset. Her er det muligheter både for deg som kun vil på dagstur og deg som gjerne vil ha flere dager på sykkelsetet.
Du trenger ikke dra langt for å finne nydelige ferieperler. Denne sommeren ønsker vi i Joker å inspirere deg til å benytte de mulighetene som ligger i å feriere i vårt eget land. 
 
Har åpnet fjellheimen for flere
Harald Lasskogen driver Joker Vaset, butikken ligger som en inngangsport til flotte naturopplevelser i Vaset og Syndin-området, vinter som sommer. Og de siste årene har syklister blitt stadig vanligere å se.
 
– De flotte fiskemulighetene og de mange fine gåturene i området her er jo godt kjent, men sykkelmulighetene har virkelig fått et oppsving de siste årene. Elsykler har gjort det mulig for mange flere å komme seg ut, og terskelen for å prøve har nok også blitt lavere, forteller kjøpmann Harald.
 
Harald_Joker Vaset_1400x1000_2.jpg
 
Familievennlig
Selv sverger han fremdeles til en vanlig sykkel, og på den har han syklet flere av etappene i Mjølkevegen. Totalt er sykkelruta på 250 km og tar deg, i vakkert fjell- og seterlandskap, fra Vinstra i Gudbrandsdalen, gjennom Valdres og til Gol i Hallingdal. Harald mener selvsagt at de aller fineste etappene av ruta er de i Vaset og Syndin-området.
 
– Her er det flotte nettverk med gamle grusveier og stier, så det er enkelt å komme seg frem og familievennlig. De fleste rutene i dette området ligger på rundt 1000 meter, så det er flott natur og muligheter for mange fine rundturer. Parkerer du ved butikken har du et godt utgangspunkt, tipser Harald.
 
 
Opplev nye sider av nærområdet
Og bestemmer du deg for å børste støv av sykkelen i sommer og tar deg en tur til Vaset så er sjansen for at du støter på Harald stor. Han jobber, som vanlig, hele sommeren og driver også en campingplass rett ved siden av butikken.
 
– Det er bare å ta med seg teltet og få en skikkelig fin opplevelse. Velger du elsykkel har du også muligheten til å komme deg langt på kort tid, så her er det gode muligheter for å oppleve nye sider av nærområdet, smiler Harald.