Ferieperler rett utenfor døra: Fra strand til fjell og tilbake

For noen kan det være vanskelig å velge mellom strandferie og fjellferie. I Bø i Vesterålen får du i pose og sekk.
Du trenger ikke dra langt for å finne nydelige ferieperler. Denne sommeren ønsker vi i Joker å inspirere deg til å benytte de mulighetene som ligger i å feriere i vårt eget land. 
 
Spektakulær natur
Bø er kjent for sin flotte natur, og kanskje spesielt for sine spektakulære fjell. En litt bedre bevart hemmelighet er kanskje at området også byr på en rekke, flotte sandstrender. 
 
– Når man er omgitt av så flott natur på alle kanter til enhver tid kan det jo være at man ser seg litt blind og glemmer å bruke de mulighetene som er rett utenfor stuedøra, forteller kjøpmann Beate Ingebrigtsen.
 
Hun driver Joker Bø og fra butikken har hun utsikt til både majestetiske fjell og sjø. Beate ønsker å sette fokus på to av strendene og to av fjellene i nærområdet.
 
– Først vil jeg trekke frem Åsandstranda, som er helt fantastisk! Her er det hvite sandstrender og glassklart vann. Du kan enten komme til stranda ved å bruke båt, eller gå til fots i nydelig natur, forteller Beate.
 
Hun har selv brukt denne stranda mye og her kan man virkelig få feriefølelsen, selv om man bare tar turen en ettermiddag etter jobb. Ønsker du en strandopplevelse der du kan kjøre hele veien frem anbefaler kjøpmannen Sandvikstranden, eller Sandviksanden, som den kalles av bøfjerdingene.
 
– Her har du ikke bare en flott strand, men også knallutsikt til de karakteristiske fjellene Nyken og Spjøten, tipser Beate. 
 
Beate_Joker Bø_1400x1000_2.jpg
 
Rett fra jobb til fjelltur
Men det er to andre fjell Beate vil trekke frem. Rett over Sandvikstranden ligger nemlig Bufjellet og opp hit er det en fin gåtur opp før du blir belønnet med en nydelig utsikt. 
 
– Personlig synes jeg det er ekstra flott å ta denne turen sent på kvelden på fine sommerdager, for da kan man nyte midnattsolen når man kommer til toppen, forteller kjøpmannen. 
 
Hun vil også trekke frem en tur som starter rett utenfor butikkdøra.
 
– Det er veldig fint å ta seg en gåtur til Masta. Den ligger på vei mot Vågsberget, men er bare halve gåturen, og sånn sett fint for familier. Fra Masta har du flott utsikt over hele bygda, avslutter Beate.