Ferieperler rett utenfor døra: Ogge-innsjø i Agder

Hadde det ikke vært for trærne hadde kjøpmann Aina sett rett på Ogge – et deilig vann som innbyr til både padling, fisking og vannscooter-kjøring.
Du trenger ikke dra langt for å finne nydelige ferieperler. Denne sommeren ønsker vi i Joker å inspirere deg til å benytte de mulighetene som ligger i å feriere i vårt eget land. 
 
Nøkkelen ble en vannscooter
Aina Mykjåland Flaten driver Joker Vatnestrøm, og selv om det nå er 18 år siden hun overtok butikken var det først i fjor hun virkelig fikk opp øynene for ferieparadiset som ligger et steinkast fra butikken.
 
– Det begynte i fjor med at vi hadde lyst på vannscooter og da ble det naturlig å bruke Ogge, og jeg ble helt bergtatt av det. Det er nok den eneste plassen jeg føler at jeg slapper ordentlig av. Der kan jeg tøffe rundt med vannscooteren på tomgang og bare nyte omgivelsene, forteller kjøpmannen.
 
Aina_Joker Vatnestrøm_1400x1000_2.jpg
 
Gjør hverdagen til ferie
Ogge-vannet er populært blant fiskere og padlere. Her kan du legge ut på korte dagsturer, men du kan også padle hele veien til Kristiansand hvis du ønsker det. Det er også en populær destinasjon for grilling og ettermiddagskos på fine sommerkvelder.
 
– Nesten alle kundene som er innom oss på finværsdager skal jo til Ogge for å grille. Man bor jo sånn til her at man ikke trenger å ta ferie for å føle at man har det. Hvis jeg får noen timer der så føles det som at jeg har fri selv om jeg har vært, eller skal på jobben senere, forteller Aina.
 
Hun beskriver området som et sted der du noen ganger kan være helt alene og nyte stillheten, mens det andre ganger er et yrende båtliv og skikkelig sosialt. Det beste fra to verdener med andre ord.
 
Og alt dette ligger altså mindre enn fem minutter unna butikken. Befinner du deg ved Joker Vatnestrøm er altså oppfordringen fra kjøpmann Aina klar: Ta deg turen til Ogge, enten du vil fiske, padle, grille eller kjøre vannscooter.
 
Her kan du lese mer om Ogge-vannet.