Kjøttkaker med ertepuré

Kjøttkaker med ertepuré

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Fremgangsmåte

  1. Bruk en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10–20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
  2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  3. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  4. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  6. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong til ertestuingen. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessor. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.
  7. Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.
  8. Tips! Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
Send oss dine tilbakemeldinger