Kjøttkaker med ertepuré

Kjøttkaker med ertepuré

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Fremgangsmåte

Grønn ertepuré:
Bruk en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10–20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
Kok opp frosne erter i kjøttbuljong til ertestuingen. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessor. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.
Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.
Tips! Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
Send oss dine tilbakemeldinger