Hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Fremgangsmåte

Grønn ertestuing:
Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
Kok potet.
Lag ertestuing. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.
Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.