Grillet kylling med salat og hvitløksbrød

Grillet kylling med salat og hvitløksbrød

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Vask kyllingen og tørk med tørkepapir.
Del kyllingen i to, mellom de to brystfiletene. Smør skinnet inn med olje, og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på medium varm grill eller stekepanne. Legg på lokk og la kyllingen steke i 20–30 minutter. Snu kjøttet av og til, men la kjøttet ligge lengst med skinnsiden ned.
Salat:
Rist pinjekjernene i en tørr panne i 2–3 minutter, til de er gylne.
Skjær squash i strimler med en ostehøvel eller kniv. Tin ertene og skjær parmesan i tynne skiver.
Bland alt med ruccola, dryss basilikumblader og pepper over til slutt.
Finhakk vårløk eller gressløk og bland sammen med olje, eddik, sitronsaft og salt til en dressing,
Hvitløksbrød:
Rull ut den ferdige pizzabunnen og smør den med smør. Riv eller hakk hvitløken og fordel over bunnen. Legg gjerne på noen basilikumblader også.
Brett bunnen slik at du får en halvmåne. Del så deigen opp i 12 lange strimler. Tvinn to og to strimler sammen og fest endene til en knute.
Legg knutene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek hvitløksbrødene på 200 ºC i ca. 10–12 minutter til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Send oss dine tilbakemeldinger