Ertesuppe med kyllingstrimler

Ertesuppe med kyllingstrimler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Du trenger ikke bløtlegge erter en dag i forveien for å lage en god ertesuppe i hverdagen. Her lager du den mettende, smakfull ertesuppe med kylling på bare noen minutter.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i mindre strimler.
  2. Smelt smør i en kjele. Fres løk til den er myk. Ha i brokkolibuketter og fres ytterligere et par minutter.
  3. Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3–4 minutter, eller til brokkolien er mør. Ha i erter og la alt koke opp. Tilsett matfløte og rør om.
  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp.
  5. Ha i kyllingstrimlene og la suppen trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Server gjerne suppen med grove minibaguetter
  7. kilde: matprat.no
Send oss dine tilbakemeldinger