Bønnegryte med kjøttpølse

Bønnegryte med kjøttpølse

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

På rufsete dager er det godt med en varmende gryte som metter. Denne gryten er lettlaget, og kan fint lages på forhånd for så å varmes opp igjen.

Fremgangsmåte

Del kjøttpølsen i skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Del purren i to på langs, vask den godt og kutt i skiver. Fjern kjernen fra fennikelen og kutt den i terninger.
Hell av laken på kidneybønnene, skyll bønnene med kaldt vann i en sil og la de renne av seg.
Varm rapsolje i en stor kjele. Brun kjøttpølsen raskt i 2 minutter. Hell over oksekraften og tilsett grønnsakene, hermetiske tomater, tomatpuré, samt vann. Smak til med salt og pepper. La det småkoke 15 minutter.
Stek potetbåtene etter anvisning på pakken.
Server retten med stekte potetbåter.
RESTEMIDDAGSTIPS – Fylt søt paprika: Forvarm ovnen til 180 °C. Del søt paprikaen i to på langs, rens den og fjern frø. Kok opp vann i en gryte. Legg paprikaen i det kokende vannet og kok i 2 minutter. Sil av vannet og la paprikaen dryppe av seg. Kok ønsket mengde ris etter anvisning på pakken. Hakk kjøttpølserestene i mindre terninger, og bland «Bønnegryte med kjøttpølse» med kokt ris og 1 boks hermetisk mais. Fyll blandingen i paprikaene og ha dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen under aluminiumsfolie/lokk i 20 minutter.
Send oss dine tilbakemeldinger