Biff og avokadosalat med balsamico

Biff og avokadosalat med balsamico

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g mørt biffkjøtt
  • 2 avokadoer
  • 12 reddiker
  • 2 pk Baby leaf mix
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 10 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss bladpersille
  • salt og pepper etter ønske
  • olje til steking
Oppskrift fra
En rustikk og mettende salat med biff og avokado. Tynne skiver reddiker gir en pepperaktig smak og babyleaf setter en spiss på det hele. Bruk gjerne flere grønnsaker som sukkererter, rødløk og cherrytomater hvis du ønsker det.

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i to jevne biffer og gni biffene inn med litt olje, salt og kvernet pepper. Grill eller stek biffene over høy varme i ca. 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
  2. Rens og del avokadoen i skiver eller terninger.
  3. kjær reddikene i tynne skiver.
  4. Bland sammen balsamico og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  5. Fordel salat, avokado og reddiker på to tallerkener. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Topp salaten med biffskivene (og drypp over eventuell kjøttsaft etter biffene).
  6. Drypp over litt av dressingen, dryss over hakket persille og server resten av dressingen ved siden av.