Biff stroganoff

Biff stroganoff

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne klassiske biffgryten med smakfull saus og mørt kjøtt går vi aldri lei! Retten er rask å lage og perfekt til helgekosen.

Fremgangsmåte

Kutt potetene i biter og kok til de er møre, ca. 25 minutter. Mos potetene og bland i melk og smør. Kok opp, rør om og smak til med salt.
Kutt løk og paprika i strimler. Varm smør i en stekepanne og stek løken på middels temperatur til den er myk. Stek soppen og paprikaen sammen med løken i ca. 5 minutter. Ta det ut av pannen og sett det til side.
Salte og pepre kjøttet. Stek det i flere omganger på middels temperatur til kjøttet er akkurat gjennomstekt.
Ha grønnsakene i stekepannen sammen med kjøttet og hell over fløte og crème fraîche. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Kutt opp grønnsakene til salaten, og vend i dill og dressing rett før servering.
Server gryten med potetstappe og salat til.