Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks

Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Yoghurtmarinade til laks som skal stekes eller grilles. Med gresk yoghurt og krydderurter får laksen frisk, saftig zorba-smak!

Fremgangsmåte

  1. Bland gresk yoghurt med resten av ingrediensene.
  2. Legg laksefileter i en smurt ildfast form og fordel yoghurtblandingen over filetene. Ha på litt salt og pepper.
  3. Legg grønnsaker i formen sammen med fisken, f.eks. 4 vårløk og 1 pk sukkererter.
  4. Sett formen midt i forvarmet ovn, på 210°C og stek i 15 minutter.
  5. Server gjerne med grønn salat og ovnsbakte poteter.
  6. Fisk som skal grilles: Dersom du ønsker å tilberede fisken på grill, følger du samme fremgangsmåte. Men lag da små skåler av aluminiumsfolie som er er beregnet å ha på grill. Fordel fisken og grønnsakene i skålene og stek på grill i ca. 10–15 minutter.