Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks

Tre forskjellige yoghurtmarinader til laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Yoghurtmarinade til laks som skal stekes eller grilles. Med gresk yoghurt og krydderurter får laksen frisk, saftig zorba-smak!

Ingredienser

Marinade 1:

  • 350 g gresk yoghurt
  • 1 ss persille
  • 1 sitron saft og skall

Marinade 2:

  • 350 g gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts karripulver

Marinade 3:

  • 350 g gresk yoghurt
  • 1 ss timian
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. 1. Bland gresk yoghurt med resten av ingrediensene.
  2. 2. Legg laksefileter i en smurt ildfast form og fordel yoghurtblandingen over filetene. Ha på litt salt og pepper.
  3. 3. Legg grønnsaker i formen sammen med fisken, f.eks. 4 vårløk og 1 pk sukkererter.
  4. 4. Sett formen midt i forvarmet ovn, på 210°C og stek i 15 minutter.
  5. Server gjerne med grønn salat og ovnsbakte poteter.
  6. Fisk som skal grilles: Dersom du ønsker å tilberede fisken på grill, følger du samme fremgangsmåte. Men lag da små skåler av aluminiumsfolie som er er beregnet å ha på grill. Fordel fisken og grønnsakene i skålene og stek på grill i ca. 10–15 minutter.