Stekte fiskekaker med brokkoliris

Stekte fiskekaker med brokkoliris

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fiskekaker er en middagsfavoritt med lange tradisjoner. Sammen med brokkoliris, revet gulrot og yoghurtdressing får vi en ekstra sunn og smakfull rett som vil friste til gjentakelse.

Fremgangsmåte

Varm fiskekakene i en stekepanne.
Riv brokkolien på et rivjern. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne strimler eller tynne bånd. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem på et råkostjern.
Bland brokkolistrimler og gulrotstrimler med noen gode dråper olivenolje og noen dråper sitronsaft. Krydre med en klype salt og litt pepper. Bland det godt sammen.
Rør yoghurt sammen med finhakket hvitløk, 1 ts revet sitronskall (bruk kun det ytterste gule skallet), noen dråper sitronsaft og en klype sukker. Smak dressingen til med salt og pepper, og bland til slutt inn 2 ss hakket gressløk.
Varm en stor stekepanne. Tilsett litt olje og stek den revne brokkolien raskt over høy varme. Krydre med salt og pepper. Server fiskekakene med stekt brokkoliris, råkost og yoghurtdressing. Pynt med litt ekstra gressløk.
MATPAKKETIPS: Fiskelykke. Lag fine fiskeburgere, eller topp brødskiven med remulade, salat, agurk og fiskekake. Cherrytomater, sukkererter og reddiker er fint følge i matpakka.