Torsk med tomat og paprika

Torsk med tomat og paprika
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Stekt torsk med stekt tomat og paprika er en spennende og annerledes kombinasjon. Dette er en smakfull og enkel oppskrift med få ingredienser.

Ingredienser

  • 700 g torskefilet uten skinn og bein
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts kajennepepper
  • 3 stk. tomater
  • 2 stk. grønne paprikaer
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. 1. Skjær torsken i serveringsstykker. Bland mel, salt og kajennepepper og vend fiskestykkene i melblandingen.
  2. 2. Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen, senk i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøtttet i terninger. Skjær paprika i terninger.
  3. 3. Stek fiskestykkene gylne og gjennomstek i en blanding av olje og smør i ca. 3 minutter. Legg stykkene til side på et fat og hold den varm.
  4. 4. Stek tomat og paprika 1-2 minutter i fettet fra fisken.
  5. 5. Bland saften av sitron med vann, hell over grønnsakene og la det surre i 5 minutter.