Ovnsbakt torsk med tomat og linser

Ovnsbakt torsk med tomat og linser

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Torsk trenger ikke å være kjedelig. Her har du oppskriften på en enkel rett med spennende smaker.

Fremgangsmåte

Del torskefileten i to og legg dem i en smurt form.
Hakk friske tomater, løk og hvitløk, og bland det med hermetiske tomater og tørket oregano. Hell blandingen over fisken og stek i 10 minutter.
Sil og skyll linsene, vask spinat og skjær sitron i skiver. Ha alt i formen med fisken, og stek videre i 10 minutter til. Du kan også bruke frossen spinat, da må den tines før bruk.
Bruk en kniv til å undersøke om torsken er ferdig. Hvis den er hvit og deler seg lett, er den ferdig. Gi den eventuelt noen minutter til i ovnen hvis fisken ikke er ferdig.
Brødpinner:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Finhakk urtene og bland med olje. Rull ut pizzabunnen og smør på urteblandingen.
Brett deigen en gang og skjær den i tynne strimler. Tvinn deigstrimlene og legg dem på et brett med bakepapir.
Hev i 10 minutter og stek i forvarmet stekeovn på 200 °C i 8–10 minutter.