Svinefilet med godt følge

Svinefilet med godt følge
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Ytrefilet av svin kan stekes hel eller deles i skiver. Kjøttet brunes først ved høy varme for så å etterstekes kort tid ved lav varme. Svinekjøtt er mørt og raskt å tilberede. Den har mild egensmak som gir uendelige variasjonsmuligheter. I tillegg er den rimelig i innkjøp.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin i skiver på ca. 1 cm
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 2 ss solsikkekjerner eller hakkede nøtter
  • 2 ts sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 8 stk potet
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) hakkede
  • 1 l vann Ca.
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Vask potetene godt, og del dem i fire eller seks biter. Kok i vann med salt til de er møre, ca. 15 minutter. Slå av vannet og ha på urter. Rist litt på kjelen, og hold dem varme ved å legge på lokk.
  2. 2. Riv gulrøtter og eple på råkostjern eller kjør dem i foodprosessor. Bland sammen sukker, sitronsaft og yoghurt og bland dette lett inn i grønnsakene eller server det ved siden av. Dryss over hakkede solsikkekjerner eller nøtter.
  3. 3. Stek kjøttet sammen med margarin/olje i en stekepanne på begge sider. Etterstek dem på svak varme til det er gjennomstekt, 2-3 minutter.
  4. Server med gulrotsalat og urtepoteter.