Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med bacon og pinjekjerner
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Rosenkål med bacon og pinjekjerner kan serveres som en smårett sammen med f.eks. bakte poteter, eller som tilbehør til all slags stekt kjøtt, vilt eller fugl.

Ingredienser

  • 750 g frisk rosenkål
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 75 g bacon
  • 2 ss smør
  • litt pepper

Slik gjør du

  1. Slik renser du frisk rosenkål: Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
  2. Kok opp vann og buljongterning. Rosenkålen kokes i knapt 5 minutter: La det deretter renne godt av. Stek/rist pinjekjerner i tørr panne. Ta dem ut av pannen, og sprøstek baconet.
  3. Like før servering, ha smør i en dyp panne eller vid gryte. Tilsett rosenkål og la den bli gjennomvarm. Tilsett pepper, bacon og pinjekjerner. Server retten rett fra pannen/gryten eller legg den over i et varmt serveringsfat.