Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 750 g frisk rosenkål
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 75 g bacon
  • 2 ss smør
  • litt pepper
Rosenkål med bacon og pinjekjerner kan serveres som en smårett sammen med f.eks. bakte poteter, eller som tilbehør til all slags stekt kjøtt, vilt eller fugl.

Slik gjør du

  1. Slik renser du frisk rosenkål: Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
  2. Kok opp vann og buljongterning. Rosenkålen kokes i knapt 5 minutter: La det deretter renne godt av. Stek/rist pinjekjerner i tørr panne. Ta dem ut av pannen, og sprøstek baconet.
  3. Like før servering, ha smør i en dyp panne eller vid gryte. Tilsett rosenkål og la den bli gjennomvarm. Tilsett pepper, bacon og pinjekjerner. Server retten rett fra pannen/gryten eller legg den over i et varmt serveringsfat.