Ingredienser
Fremgangsmåte
- Fløtesaus:
-
Skrell og kok potetene i vann i 15–20 minutter, til de er knapt møre. Hell av kokevannet og la potene dampe noen minutter. Varm elgkarbonader i stekeovnen.
-
Rosenkålmiks: Hvis du bruker ferske rosenkål må de renses for stilk og ytterste lag med blader. Frossen rosenkål er klare til bruk. Kok rosenkål under lokk i 2 dl kokende vann med litt salt i 2 minutter. Sil fra vannet. Hakk bacon i strimler og stek det i smør på stekepanne til baconet er brunet. La rosenkål, strimlede sukkererter og bacon surre sammen ett minutt.
-
Fløtesaus: Smelt smør i en gryte, og rør inn hvetemel på middels varme. Rør konstant mens smøret og melet brunes, dette tar ca. 5 minutter. Når mel og smørblandingen har fått gyldenbrun farge heller du i vann og fløte. Rør hele tiden slik at melet ikke klumper seg. Tilsett buljong og pepper, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med en klype salt og litt pepper.