Omelett med ost og tomatsalsa

Omelett med ost og tomatsalsa

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 3 ss hvitost eller annen ost etter eget ønske
  • 0,5 ss smør til steking
  • 1 stk tomat
  • 1 dl slangeagurk hakket
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ts vineddik eller epleeddik
  • 0,5 ts sukker ca.
  • 2 ss frisk basilikum hakket,
Vil du ha forslag til en varmrett som kan lages ferdig på 1 minutt? Svaret er omelett. Her servert med tomatsalsa. Beregn et par minutter på den også.

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg og vann.
  2. Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
  3. Legg på revet ost og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.
  4. Flå eventuelt tomaten. Del den, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurken i terninger. Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker og pepper.
  5. Server omeletten med tomatsalsa. Dryss flaksalt over før servering.