Kremet pastalaks

Kremet pastalaks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g fersk tagliatelle pastabånd
  • 200 g røkelaks
  • 3 dl fløte
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 3 ss hakket gressløk eller vårløk
  • 150 g sukkererter
  • 100 g parmesan
Pasta med røklaks og deilig, kremet saus. Sunn, lun og munter mat. Middag man kan kose seg med!

Slik gjør du

  1. Bland eggeplomme, fløte, salt, pepper og urter i en stor serveringsskål. Visp blandingen godt sammen.
  2. Kutt laksen i strimler og del sukkerertene i to på skrå.
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La laksen og sukkerertene koke sammen med pastaen det siste minuttet av koketiden.
  4. Sil fra kokevannet og hell pastaen rett oppi bollen med fløtesaus. Rør godt.
  5. Server gjerne med raspet parmesan og litt brød.