Biffsauté

Biffsauté
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

Ingredienser

  • 600 g storfekjøtt
  • 2 gule eller grønne squash
  • 1 rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl rødvin (kan erstattes av solbærsaft)
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 ss maizena utrørt i litt kaldt vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøttet i terninger (4x4 cm). Del squash i to, skrap ut kjernen med en skje og skjær dem i skiver. Skrell rødløk og skjær i båter.
  2. 2. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne med smør, 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.
  3. 3. Fres squash, rødløk og sjampinjong raskt i en middels varm stekepanne med smør, tilsett buljong og rødvin. Ha i kjøttet og aspargesbønner.
  4. 4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
  5. Serveres gjerne med kokte eller stekte poteter, eller ris.