Karbonader med kremet soppsaus

Karbonader med kremet soppsaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Gi karbonademiddagen et løft. Hvorfor ikke slå til med god, hjemmelaget potetstappe? Sammen med en herlig soppsaus med sjampinjong har du en uslåelig kombinasjon.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 °C varmluft.
Skrell potetene og legg dem i en gryte. Hell på vann til potetene så vidt er dekket. Legg på lokk og kok opp, skru ned varmen når det koker. La potetene småkoke i 20–25 minutter, til de er helt møre.
Mos de kokte potetene og ha i melk, smør, salt og pepper. Bland godt og topp med frisk finhakket gressløk.
Skjær paprika i grove terninger og rødløk i båter. Del tomater og oliven i to. Bland grønnsakene og stek dem sammen med karbonadene på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen i 15 minutter.
Soppsaus:
Del sjampinjongene i skiver, og skrell og hakk løken. Smelt smør i en gryte, ha i løken og soppen, og surr det er gyllent.
Tilsett vann, fløte, buljongterning og noen dråper sukkerkulør. La sausen småkoke i 5 minutter.
Rør maizena ut i 2–3 ss kaldt vann og hell den i den kokende sausen mens du rører. Når sausen har tyknet, kan du smake om du eventuelt trenger å tilsette litt salt.
Server karbonadene sammen med soppsaus, grønnsaker og potetmos. Dryss gjerne litt frisk basilikum over retten.