Bestemors fiskekaker

Bestemors fiskekaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g fiskefilét i terninger
  • 2 ts salt
  • 1 1/2 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 3 ss hakket gressløk
  • smør til steking
Disse fiskekakene kan du se Øyvind Hjelle lage på www.godfisk.no.

Slik gjør du

  1. Kjør fisk og salt godt sammen i en food prossessor.
  2. Spe så med melk og fløte til en jevn farse.
  3. Tilsett potetmel og gressløk.
  4. Smak til med nykvernet sort pepper.
  5. Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.
  6. Her blir de servert på godt ferskt brød, sammen med bacon, sjalottløk, gulrøtter, kapers og egg.