Fiskekaker med brokkolipuré

Fiskekaker med brokkolipuré

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fiskekaker er en barnevennlig og god hverdagsmiddag som gjerne kan pimpes opp med deilig brokkolipure, syltet rødløk og remulade, og stekte poteter ved siden av.

Fremgangsmåte

Remulade:
Visp sammen majones, creme fraiche, sennep og sitronsaft til remuladen.
Rør inn sjalottløk, kapers, sylteagurk og urter. Smak til med litt kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Limemarinert rødløk:
Rens og skjær rødløk tynne skiver. Bland rødløken godt sammen med limesaft, sukker og en klype salt. La rødløken marinere i minst 10 min.
Varm stekeovnen til 225 grader. Del potetene i to, eventuelt kan de deles i grove biter eller smale kløfter. Ha potetene over i en ildfast form og tilsett en god klunk olje, salt og kvernet pepper. Vend alt godt sammen og stek potetene midt i ovnen til de er gylne og møre, 20 – 25 minutter.
Kok brokkolien i lettsaltet vann til brokkolien er helt mør. Hell av kokevannet (la det renne godt av) og kjør brokkolien sammen med matfløte og smør i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak pureen til med salt og pepper.
Varm fiskekakene i en stekepanne med litt olje og/eller smør. Server varme fiskekaker med brokkolipuré, syltet rødløk, stekte poteter og remulade.