Ananassalat med chili

Ananassalat med chili

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk frisk ananas
  • 1 stk rød chili
  • 50 g frisk ingefær, ca.
  • 2 ss frisk koriander, hakket
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 1 stk lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
Har du prøvd grillet ananas? Dette er en kjempegod salat til grillet kjøtt. Du kan også bruke denne salaten som egen forrett.

Slik gjør du

  1. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.
  2. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
  3. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.