Scampisalat med chili og hvitløk

Scampisalat med chili og hvitløk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En smakfull scampisalat er en super forrett som tar kort tid å lage. Frisk koriander gir salaten ekstra farge og god smak.

Fremgangsmåte

Rens og finhakk hvitløken og finsnitt chilien (fjern det meste av frøene).
Bland scampi, hvitløk og chili. Tilsett et par spiseskjeer med olje og en god klype salt. La det marinere i minst 15 minutter.
Varm opp en stor stekepanne, ha i litt olje (husk at det også er olje i marinaden) og stek scampien over god varme i 3–4 minutter.
Tilsett 2 ss smør mot slutten av stekingen, krydre med litt ekstra salt og kvernet pepper, og press til slutt over litt lime eller sitronsaft.
Fordel salat og scampi på tallerkener og drypp over sjyen fra pannen. Pynt med frisk koriander.
Scampisalat med chili og hvitløk er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus og til dessert en fristende Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær.