Ingredienser
En frisk og sommerlig pølserett med grønnsakspagetti er et sunt innslag i ukemenyen. Ikke bare er den velsmakende, men også enkel å lage.
Fremgangsmåte
-
Del purren på langs og skyll den godt. Del wienerpølser, purre og squash i tynne spagettilignende strimler med en kniv.
-
Kok opp vann i en stor gryte. Damp strimlene av pølse, purre og squash i et dørslag over det kokende vannet i 5 minutter.
-
Finhakk hvitløk og fres raskt i 1 ss rapsolje. Tilsett strimlet spekeskinke og la det frese videre litt til. Tilsett kremfløte og la det småkoke til fløten er redusert til ca. halvparten. Smak til med salt og pepper.
-
Anrett wienerpølse, purre og squashspagetti i serverings-skåler og hell over fløtesausen.
-
Server retten sammen med hvitløksbrød, hjertesalat og cherrytomater.
- Hvitløksbrød:
-
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Finhakk hvitløken, og bland den med smør/margarin og basilikum. Del minibaguettene i to på langs, og smør på et tykt lag med hvitløkssmør. Legg brødene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ca. 8 minutter, til smøret har smeltet og brødet er gyllent.