Wienerpølse- og squashspagetti

Wienerpølse- og squashspagetti

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En frisk og sommerlig pølserett med grønnsakspagetti er et sunt innslag i ukemenyen. Ikke bare er den velsmakende, men også enkel å lage.

Fremgangsmåte

Del purren på langs og skyll den godt. Del wienerpølser, purre og squash i tynne spagettilignende strimler med en kniv.
Kok opp vann i en stor gryte. Damp strimlene av pølse, purre og squash i et dørslag over det kokende vannet i 5 minutter.
Finhakk hvitløk og fres raskt i 1 ss rapsolje. Tilsett strimlet spekeskinke og la det frese videre litt til. Tilsett kremfløte og la det småkoke til fløten er redusert til ca. halvparten. Smak til med salt og pepper.
Anrett wienerpølse, purre og squashspagetti i serverings-skåler og hell over fløtesausen.
Server retten sammen med hvitløksbrød, hjertesalat og cherrytomater.
Hvitløksbrød:
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Finhakk hvitløken, og bland den med smør/margarin og basilikum. Del minibaguettene i to på langs, og smør på et tykt lag med hvitløkssmør. Legg brødene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ca. 8 minutter, til smøret har smeltet og brødet er gyllent.

Tips:

Riv gjerne litt parmesan over retten.