Tomatgalette

Imponer med en fristende tomatgalette – det både smaker godt og ser flott ut! Bruker du en ferdig paideig eller butterdeig kan du ha den klar på én, to tre.

60+ min
Middels
Tomatgalette
Tips!

Bytt ut tomater med en annen grønnsak du liker – prøv for eksempel squash eller asparges

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200 grader.
    2. 2
      Bland hvetemel og salt. Skjær smør i terninger og smuldre det inn i de tørre ingrediensene. Når blandingen har blitt grynete, tilsett vann. Kna alt til en glatt deig, men ikke jobb for lenge med den.
    3. 3
      Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet minst 1 time, gjerne lengre.
    4. 4
      Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem i et dørslag og dryss over litt salt. La alt stå 10-15 minutter. Legg tomatene på et tørkepapir slik at mest mulig fuktighet forsvinner.
    5. 5
      Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut til en runding på størrelse med en stor pizza. Legg over på et bakepapir og flytt over på et stekebrett.
    6. 6
      Bland creme fraiche og raspet hvitløk, og smør det utover paibunnen, men la de ytterste fem cm være uten fyll.
    7. 7
      Legg tomatene på fyllet, kvern over pepper og krydre med oregano.
    8. 8
      Brett deigen inn over fyllet og pensle kanten med et sammenpisket egg.
    9. 9
      Stek galetten på midterste rille i ca. 40-45 minutter.
    10. 10
      Strø gjerne friske urter som basilikum eller oregano på rett før servering.