Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En deilig vegetarlasagne som metter godt! Spice den gjerne opp med dine favorittkrydder. Og hvis du vil, tilsett gjerne litt parmesan i bechamelsausen!

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 ℃.
Hakk løk, stangselleri, rødløk og hvitløk. Brunes i smør i en stekepanne.
Skrell og rasp gulrøtter, tilsett i stekepannen la surre til alt er blankt og fint.
Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpuré og krydder og la det koke i ca. 7-8 minutter.
Saus: Lag bechamel ved å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel og spe på med melk til du får en passe tykk saus. Tilsett hvit pepper, litt salt og til slutt osten i bechamelsausen. Rør godt og trekk av varmen.
Smør en ildfast form i medium størrelse. Begynn med pastaplater og legg bechamel, tomatsaus og plater lagvis. Avslutt med pastaplater og topp med revet mozzarella.
Stek lasagnen i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Serveres med en frisk salat. Bon apetitt.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i september.